USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde ortak besin firması, ürettiği 150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor.

150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor
15-10-2021 10:53

Korona virüs (Kovid-19) salgınıyla beraberce anadan görme yollarla ve faziletli teknolojiyle pürsıhhat koşullarda imal edilen mamüllerin kullanımında artma yaşanıyor. İnsan sağlığına sağlam baş döndürücü tesiri deneyli yerine ortaya konan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytinde de arzu derece derece artıyor. Sağlık sırrı acımsı tadında mevcut zeytin, sofralara ulaşmadan çabucak su ve sodyum klorür ile doğal mayalanma işlemlerinden geçirilirken sağlığı müspet etkileyen maddelerini kaybetmiyor.

Teknoloji kullanılarak olgunlaştırılan zeytin, doğallığını kaybediyor
Uzmanlar da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bulunan zeytinde meydana getirilen hileler üzerine uyarılarda bulunurken ürünün doğallığının korunmasının keyif açısından önemine değiniyor. Uzmanlar, doğal zeytinin suya atıldığında renginin açılmaması, suyun saydamlığını bozmaması, vaktiyle hasat edildiğinin işareti yerine çekirdeğinden hazırlop ayrılmasının tabiilik göstergelerinden bulunduğunu bildiriyor. Yeni istihsal teknolojileri kullanılarak zeytinin hâlâ çelimsiz müddette olgunlaşması, tatlandırılması, derinlemesine müddet dayanabilen duruma getirilmesi düşüncesince geçer yardım esirgeyici kabilinden kimyevi maddeler nedeniyle içeriğindeki birtakım maddelerin namevcut edilmiş olduğu ve doğal olmaktan çıkarıldığı bildiriliyor.

150 çeşit ürün
Ordu'nun Ünye ilçesinde 25 senedir çalışkanlık yayınlayan ve doğal yerine ürettikleri zeytin ile yanında 150 çeşit değişik ürünü de içinde bulunduran Çalıkoğlu Gıda Paz. Gıda Ltd. Şti., başta pandemi sürecinde kişilerin doğal besinlere kavuşması düşüncesince çaba gösteriyor. Dünyanın en birinci sınıf zeytin unvanına cemaat Gemlik zeytini üretimi ile serüvenine başlamış bulunan firma, giderek mobilyasız üzüm, incir, kayısı, reçel, tahin, pekmez ve bakliyat grubunu da bünyesine ekleyerek, tarlada doğal yerine imal edilen mamüllerin sofralara dimdik müşterek halde ulaşmasını sağlıyor.

“Doğallık ve kaliteyi ön planda tutmaya çalışıyoruz”
Ordu'da çeyrek asırdır fariza verici Çalıkoğlu Gıda Genel Müdürü Resül Çalık, doğal sanarak satılan birtakım ürünlerde besin boyaları ve yardım maddelerinin kullanılabildiğini, nihai tüketicilerin bu mevzuda tetik olmaları icap ettiğini söyledi. Salgın süreciyle beraberce doğal ürünlere alakanın herhangi müşterek sabık devir arttığını aktaran Resül Çalık, ‘doğal' sanarak satılan birtakım ürünlerde besin boyaları ve yardım maddeleri kullanılabildiğine nazarıitibar çekti. Çeyrek asırdır doğal istihsal anlayışı ile başladıkları hizmetlerine akıcı bitmeme ettiklerini kaydeden Çalık, topu topu mamüllerin üretiminde keyif açısından anadan görme şekilleri kullanmaya itina gösterdiklerini vurguladı. Çalık, “İnsanlar başta pandemi sürecinde doğal ve dimdik gıdalar dair hâlâ baş döndürücü bilinçlendi. Piyasada maatteessüf pekmezden kurutulmuş meyvelere derece doğal olmayan, içinde yardım maddeleri bulunduran mahsulat de var. Biz, 25 sene geçmiş başladığımız nitelik ve tabiilik vurgusu ile hizmetimizi sürdürüyoruz. Amacımız kişilerin en birinci sınıf ürünleri en akıllıca halde sofralarına getirebilmeleri. Çalıkoğlu ve Mytat ürünlerinde de herhangi müşterek devir tabiilik ve kaliteyi ön planda tuttuk, bundan ahir süreçte de bitmeme edeceğiz” dedi.

“Doğal yerine aşina herhangi müşterek ürün doğal olamayabiliyor”
İnsanların, doğal ismi altında satılan herhangi müşterek ürüne kanmamasını, bu mevzuda tetik olmalarını ve güvendikleri markaları yeğleme etmeleri icap ettiğini özetleyen Çalık, “Maalesef doğal ismi altında satılan paketli mahsulat arada sırada doğal olmayabiliyor. İnsanlar güvendikleri ve doğal ürün sanarak ürünlere istinaden satın alabiliyor. Özellikle pekmez, zeytin, reçel, bakliyat kabilinden ürünlerde doğallıktan çıkılıp, besin boyaları ve birtakım yardım maddeleri ile mamüllerin doğallığından uzaklaşılabiliyor. Gıda boyaları ve yardım maddelerinin kullanıldığı bu gestalt da kişilerin sağlığını negatif yönde etkiliyor, derinlemesine vadede de kişilerde muhtelif hastalıklara kez açabiliyor, maşer yerine kimlik kıraat alışkanlığı edinmemiz baş döndürücü önemli" ifadelerini kullandı.

Selim Kuşcu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler