Sinovac'tan Covid-19 varyantlarına karşı yeni aşı

Çinli Sinovac firmasının Medikal Direktörü Yongjun Gao, Covid-19'un yeni varyantlarına karşı aşı ihya çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Gao, 'Sinovac şirketi şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ilişik Ar-Ge ç

Yaşam - 3 yıl önce

Çinli Sinovac firmasının Medikal Direktörü Yongjun Gao, Covid-19'un yeni varyantlarına karşı aşı ihya çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Gao, "Sinovac şirketi şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ait Ar-Ge çalışmalarımız tükenmiş durumdadır. Klinik araştırması düşüncesince Çin'in ait makamlarına müracaat yapmış durumdayız" dedi.

Sinovac Medikal Direktörü Yongjun Gao, DHA’ya meydana getirdiği açıklamada, şirket kabilinden imal edilen Coronavac aşısında anadan görme inaktif aşı teknolojisinin kullanıldığını anımsattı. Gao, Sinovac firmasının derinliğine zamandır virüsün yeni varyantlarını izlem ettiğini anlatım ederek, "Sinovac şirketi şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ait Ar-Ge çalışmalarımız tükenmiş durumdadır. Klinik araştırması düşüncesince Çin’in ait makamlarına müracaat yapmış durumdayız. Ayrıca bulunan Coronavac aşımız şu an yayılmış bulunan virüsün varyantlarına karşı da koruyuculuğunu göstermektedir. Şili ve Çin’deki elde ettiğimiz verilerde, Sinovac firmasının geliştirdiği Coronavac aşısının ayrışık varyantlara karşı koruyuculuğu kanıtlamaktadır" dedi.

Pandeminin sona ermesi düşüncesince dü yolun izlenebileceğini tamlayan Gao, "İlk namına her insanın aşı olması ve bu doğrultuda aşı oranımızın yükselmesi gerekiyor. Diğeri ise tıbbi karışma sıfır yollardan peçe takmak, el hijyenine nazarıitibar geçirmek ve maşeri mesafeye nazarıitibar geçirmek gereklidir. Aşı olup bu kurallara nazarıitibar edersek, o devir daima beraberce pandemiden kurtulabiliriz" sanarak konuştu.

Yongjun Gao, 2 dozdan sonradan geçerli anımsatma dozunun verilerinin incelendiğini kaydederek, "Hatırlatma dozu yaptıktan sonradan elde ettiğimiz veriler gösteriyor ki, şahıslarda antikor seviyesi 2'nci düze sonrasına layıkıyla şimdi yüksektir. Genel namına 2'nci düze aşı olup 1 ay geçtikten sonradan anımsatma dozunu düşünebiliriz. Ancak bizim tavsiyemiz 2'nci düze aşı olduktan 6 ay sonradan anımsatma dozu yapılmalıdır" dedi.

'3- 17 YAŞ ARASININ AŞILANMASINI TAVSİYE EDERİZ'

Gao, Sinovac firmasının füru ve adölesan (ergenlik) çağındakiler üstünde bitirdikleri incelemelerde aşının koruyuculuğu yönünde dobra veriler elde ettiklerini söyleyerek, "Bu verilere isnaden Çin, Şili, Malezya, Endonezya, Kamboçya, Kolombiya karışma 6 ülkede 3 ile 17 gözyaşı ortada acele tasarruf onayını almış durumda. Çin’de 3 ile 17 arasındaki gözyaşı grubuna 100 milyon dozdan beraberinde tomar aşı uygulanmıştır. Bu veriler de Coronavac aşısının güveli bulunduğunun beraberinde kanıtıdır. Çocukların ve adölesanların pandemi çağında aşı olması baş döndürücü ehemmiyetli beraberinde konudur. Çünkü füru ve adölesanlar hastalanmış olabiliyor. Yaşadığı bölgede şimdi da yayılmış rahatsızlığı yayabiliyor. Çocukların ve adölesanların aşılanması da bizim maşeri bağışıklığımızı elde etmemiz düşüncesince baş döndürücü önemlidir. Bu sebeple evlatların ve gençlerin aşılanmasını haber ederiz. Şu an elde ettiğimiz veriler gösteriyor ki, Coronavac aşısını uygulayıcı füru ve çoluk çocuk üstünde bağışıklığın ve antikor düzeyinin faziletli bulunduğunu görmekteyiz. Türkiye düşüncesince de 3 ile 17 arasındaki gözyaşı grubunun aşılanmasını haber ederiz. Bunlar adım namına uygulanabilir. Örneğin, ilk 12 ile 17 gözyaşı grubu, sonradan 3 ile 11 gözyaşı grubu aşılanabilir" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

İlhan Palut: 'Çok değerli bir 3 puan aldık'

2021-10-30 23:23 - Spor

COP26 İklim Zirvesi yarın başlıyor

2021-10-30 22:53 - Dünya

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanlığı'na Hasan Engin Tuncer seçildi

2021-11-02 22:27 - Spor

Barış Akarsu’nun annesi Hatice Akarsu hayatını kaybetti

2021-11-04 19:28 - Gündem

Vanlı İrem kıraat isteğini 'boş tuval'le anlattı

2021-11-04 13:48 - Yaşam

THF'nin yeni Genel Başkanı Uğur Kılıç oldu

2021-10-31 17:14 - Spor

Bosna Hersek'te hararetli yağmur sere bozukluk oldu

2021-11-05 15:08 - Dünya

Atakaş Hatayspor - Beşiktaş: 1-0

2021-10-30 19:17 - Spor

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu terbiye ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor

2021-11-01 12:03 - Yaşam

Çin’de sahibinin terk ettiği köpek açık artırmada 25 bin dolara satıldı

2021-11-05 20:23 - Dünya

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya