Sağlık Bakanı Koca: Türkiye’de deva bulunamıyor haberlerinin konkre gerçekle hevesi yoktur

Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye’de deva bulunamıyor" haberlerinin konkre gerçekle ilgisinin olmadığını belirterek, "Somut gerçek, 'Türkiye'ye fiyatlı deva satmaya çalışıyoruz ancak satamıyoruz.' feryadıdır. Hastamızı hâlsiz bırakmayız." dedi.

Politika - 3 yıl önce

TBMM

Koca, bakanlığının 2022 yılı ekonomik durumuna değgin konuşmasında, TBMM Genel Kurulunda yalnızca Sağlık Bakanı değil ayrımsız sürede müşterek doktor namına bulunduğunu söyledi.

Doktorun hastasına muhabbet ve şefkatle DOĞRU kişioğlu bulunduğunu anlatım işleyen Koca, "Bazen sevdiğinize dirilik verirsiniz, arada sırada sevdiğiniz elinizde dirilik verir. Yükü ağırbaşlı müşterek meslektir hekimlik. Doktor, kendisinin canına kast edeni caba otama etmeye ant etmiş müşterek mesleğin mensubudur." diyerek konuştu.

Hekimlerin hepsi ayrışmalardan, uyuşmazlık ve çatışmalardan arındırılmış müşterek iş yaptıklarına ayraç işleyen Koca, keyif hizmeti verirken personelleri ile yukarıdan tırnağa müşterek aranjman şeklinde fariza yaptıklarını kaydetti.

Sağlık hizmetinin kelimesi kelimesine müşterek insanoğlu vücudu kadar bulunduğunu özetleyen Koca, neresinde müşterek aksaklık oluşursa kalbinin orada attığını, herhangi hepyek parçasının baş döndürücü ehemmiyetli müşterek rolü hesabına getirdiğini ve hepsinin mecmu sağlığının dirimsel ehemmiyet taşıdığını belirtti. Koca, "Hiçbir uzvuna 'o olmasa da olur' diyemeyiz." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, salgının en tekaüt günlerinde TBMM Genel Kurulunda müşterek mülakat yaptığını hatırlatarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Salgının en tekaüt günleriydi. Sağlık çalışanlarımız, önemsiz çocuklarımızdan en yaşlılarımıza, her insanın kahramanları durumuna gelmişlerdi. Her yerde terli önlükleriyle rahat fotoğrafları vardı. Bazı görüntülerde, Kovid-19 maskelerinin o tertemiz yüzlerde bıraktığı yoğun izler dikkati çekiyordu. Size onlardan, arkadaşlarımdan konuşmak istiyorum. Yakın günlerde sizlerle onların hakları düşüncesince diyalog süresince olduk. Sağlık personellerinin maaşları, zat hakları dair atılacak adımları eş iradeyle atmalıyız dedik. Bakanlığımıza verdiğiniz dayanak düşüncesince minnettarlık duyuyor ve desteğinizin sonuç noktaya dek bitmeme edeceğine inanıyorum."

Sağlık Bakanı Koca, sağlıkta hız problemininin çözümünün yalnızca yasayla beklenir olup olamayacağını sorarak, "Elbette değil. Yasa müşterek dayanaktır. Bütün firmalar namına sağlıkta şiddete dirlik sosyal el donanması kurmak zorundayız. Sağlıkta hız vakasının tarafları bekâr işleyen ve kıygın değildir. Hukuk, hata ahlakıyla eli kolu değgin bulunan keyif çalışanını şiddete dirlik korumalıdır. Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete dirlik herkesten yan olmasını istem ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Böyle müşterek devletin bakanı olmaktan alım çalım duyuyorum"

Sağlık personellerinin ağırbaşlı davalara verilen kaldığını ve şişman tazminatlar ödediklerini aktaran Koca, "Öyle ki ödence davaları oportünist müşterek iş kolu durumuna gelmeye başladı. Malpraktisten bahsediyorum. Biliyorsunuz, bu kelime, müşterek meslekte maharet noksanlığından yahut hatadan doğan dokunca anlamına geliyor. Ülkemizde bu bölgede his mahkemesinin olmaması, davaların seyrini kusur yönlere sürüklüyor ve hekimler, gök bilimsel ödence rakamlarının korkusuyla, hastalarına dahil etmeleri müstelzim noktada adeta eli kolu değgin kalıyorlar. Bu konudaki çalışmalara sizden dayanak bekliyoruz. Unutmayınız, hekimlerimiz en ensesi kalın devletlerin müşteri gözlerle baktığı, en dobra yetik hekimlerdir." şeklinde konuştu.

Bakanlık namına keyif hizmetlerinin geliştirilmesi düşüncesince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden başlatılan şişman zevahir gereği, site hastanelerini hepyek yaşama geçirdiklerini kaydeden Koca, "Bu çağda hakeza sayrılarevi olmaz, hakeza keyif hizmeti verilmez, zaman değişti." söylemlerine aldırmadan keyif şehirleri düz yazı ettiklerini söyledi.

Koca, şöyleki bitmeme etti:

"(İçini dolduramazsınız, çalıştıramazsınız) söylemlerine karşın ne şişman müşterek hizmete fırsat bulunduğunu toptan salgının en çekişmeli günlerinde gördük. Gelişmiş bulunduğu tez edilen devletlerde verilemeyen keyif hizmetlerinin ateş bilançolarına tanık olduk. Ülkemizdeyse, koridorlarda müvellidülhumuza tüpleri uğrunda kuyruğa girmiş hastalar görmedik. 'Hastaya dem verici teneffüs cihazını ne hastamı yaşatabilmek düşüncesince kullanayım.' ikilemini hekimlerimize yaşatmadık. Başka devletlere marazlı götürmeyi planlamak şöyleki dursun, vatandaşlarımızı dünyanın ciharıyek kabilinden ülkemize getirip otama ettik. Böyle müşterek devletin bakanı olmaktan alım çalım duyuyorum."

Kamu-özel iş birliğiyle düz yazı edilen hastanelerin şişman hizmetlere fırsat bulunduğunu vurgulayan Koca, umumi bütçeden inşası tamam ve inşaatı bitmeme işleyen mecmu 15 site hastanesi bulunduğunu anlattı.

Aydın, Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Sakarya ve Antalya site hastanelerinin umumi bütçeden yapıldığı bilgisini verici Koca, "Genel bütçeden meydana getirilen Samsun, Ordu, Trabzon site hastanelerinin de inşaatları bitmeme ediyor. İstanbul Sancaktepe, Mardin ve Rize site hastaneleri de umumi bütçeden yapılacak. Esas bulunan keyif hizmetinin verilmesidir. Bunu bizlere denyo edilen deposu en akıllıca halde kullanmaktan, en birinci sınıf keyif hizmetini en akıllıca şartlarda sunmaktan ayrıksı çabamız olamaz." dedi.

"Bu değere cemaat büyümek her insanın sorumluluğu"

Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun, Türkiye'de derman ve tıbbi cihazın regülasyonundan mesul arsıulusal tanınırlığı mevcut müşterek yetke olduğuna dikkati çekerek, kurumun faaliyetleriyle dakika Türkiye'de geçer not herhangi müşterek 100 kutu ilacın 88'inin ülkede üretildiğini, herhangi müşterek sene derman ihracatının katlanarak arttığını anlattı.

Koca, "(Türkiye’de derman bulunamıyor) haberlerinin konkre gerçekle merakı yoktur. Somut gerçek, 'Türkiye'ye fiyatlı derman satmaya çalışıyoruz lakin satamıyoruz.' feryadıdır. Hastamızı mecalsiz bırakmayız." diyerek konuştu.

Türkiye'nin, dünyada Kovid-19 aşısını üretebilmiş 6 ülkeden birisi bulunduğunun altını çizen Koca, şunları kaydetti:

"Bu başarı, vekalet ettiğiniz bu milletindir. Türkiye, kısaca 50 sene sonradan yüzdelik 100 öz olanaklarıyla telkih geliştirdi. Bu değere cemaat büyümek her insanın sorumluluğudur. Yalnızca Kovid-19 aşısı değil, uygulayım bilimi transferiyle ülkemize getirilmek az daha suçiçeği, sarılık A ve kudurmuş aşısı düşüncesince de çağrıya çıkarak ülkemize envestisman yapılması düşüncesince olanak sağladık. Bu üç telkih ile telkih yerlileştirme çalışmalarımız bitmeme edecek. Ayrıca vatanımızda telkih geliştirecek, biyoteknolojik verim geliştirecek ve üretecek çağdaş müşterek merkeze banko gerekseme var. Bu konudaki hazırlığımızı tamamladık. Dün bakımından bu tesisin münakasa süreci başladı. Çok geçenlerde hepsi detaylarını paylaşacağız. Rahmetli Refik Saydam'ın mirasına cemaat çıkıyoruz. Bazı firmalar tarihlerini tamamlayabilir. Ama siz yükselen firmalar düz yazı ediyorsanız, gelecekle teşrikimesai içindesiniz."

Bakan Koca, dü salname süreçte salgının, ferdî hayatla sosyal yaşamın arasına müşterek kaş koyduğunu, ikisini birbirinin zıddı durumuna getirdiğini dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Toplumlar bunu sürdüremez. Hayat, müşterek cins ahali sağlığı yasaklar manzumesiyle bitmeme edemez. Bizim tavrımız şu olmuştur; ferdî hayatla sosyal avlu beraberce savunulmuştur. Yanlış bilginin çabucak yayılmasının tehlikesi ile yüzleştik. Bu süreçte en doğrusunun vatandaşlarımızı müşterek numara doğrudan ve dirilik sıkıcı de olsa hak bilim ile buluşturmayı, bilimi asal düzlük kararlar vermeyi bel kemiği aldık. En aceleci halde en akıllıca sonucu vermeye çalıştık. Fiziksel ve sayısal keyif altyapısını en dobra halde kullandık. Saatlerle yarıştığımız müşterek ahiret yolculuğu kalım savaşı verdik."

Haftanın Öne Çıkanları

Kripto Para Uzmanı Cihan Tuna Arslan “Hayata Bakış Açınızı Değiştirin” seminerinde konuştu

2021-12-08 09:59 - Ekonomi

Ankaragücü eski başkanı Cemal Aydın vefat etti 

2021-12-08 14:27 - Spor

Dorukhan ve Cornelius laflarını tuttu!

2021-12-09 13:13 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM'nin toy Kıbrıs hususi Temsilcisi Stewart'ı bildirme etti

2021-12-10 19:44 - Dünya

Ünlü sanatçı Tuğba Özay ve sporcu Nagihan Karadere'ye yoğun ilgi

2021-12-06 12:59 - Magazin

'Gıda sorunuyla topraksız tarım yöntemiyle mücadele edilebilir'

2021-12-07 10:02 - Ekonomi

Covid-19'un Omicron mutasyonu Tayvan'a sıçradı

2021-12-11 12:38 - Dünya

Prof. Dr. Savlı: Omikron varyantı 50 farklı mutasyon taşıyor

2021-12-08 14:43 - Yaşam

Selzede nemli tepme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle ev mensur edildi

2021-12-10 16:29 - Yaşam

TİSK Başkanı Akkol: Asgari ücret tespit komisyonu 3. toplantısında

2021-12-09 10:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hatay’da su yok” iddialarına yanıt verdi

08:05 - Politika

İçişleri Bakanı Soylu'dan deprem açıklaması

01:05 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Afet Yönetim Kurulu kuruluyor'

22:06 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması!

13:05 - Politika

Emeklilikle Yaşa Takılanlar kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

07:08 - Politika

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya