Iğdır'daki Gökkuşağı Tepeleri'ne ziyaretçi ilgisi

Tuzluca ilçesinde toprak düzlük Gökkuşağı Tepeleri, rengarenk görüntüsü ile ecnebi turistlerin birlikte doğaseverler, sporcular ve ışık tutkunlarını ağırlıyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Iğdır

Türkiye'nin en doğusunda arsa alan Gökkuşağı Tepeleri, doğal yapısı ve rengarenk görüntüsüyle iklim içi ve dışından ziyaretçilerin takdirini çekiyor.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde mevcut tepeler, ayrımlı boyutlarının yanında kahverengi, yeşil, sarı, mor ve parafin renkleri ile adeta müşterek boya paletini andırıyor.

Farklı arsa yapılarını ve katmanlarını müşterek arada barındırması dolayısıyla rengarenk kaynak sunan tepeler, akıbet çağda içtimai medyada kalan ünü cihetiyle bölgenin en flaş doğa turizmi dallarından bir tanesi biçimine geldi.

Iğdır-Kars ve Erzurum esmer yolunun elden kenarında arsa düzlük tepeler Ağrı Dağı'nın yanında Iğdır'daki Ağrı Dağı Milli Parkı, Kars'taki Ani Ören Yeri, Sarıkamış ormanları, Ardahan'daki Çıldır Gölü ve Şeytan Kalesi, Ağrı'daki İshakpaşa Sarayı ile Balık Gölü değerlendirmek düşüncesince alana mevrut ziyaretçilerin yol uğrağı bölgeleri ortada arsa alıyor.

Özellikle güzün az daha topu topu renklerin en açıkça halde görülebildiği tepelerdeki flora sıfır arsa yapısı, sunmuş olduğu nitelik ziyafetiyle iklim içi ve dışından dip dikkat görüyor.

Fotoğraf meraklıları, sporcular ve doğaseverler, hem doğa ile iç içe dolanma ika bununla birlikte ayrımlı tonlardaki tepeleri fotoğraflama olanağı buluyor.

Sosyal iletişim araçları üstünden fahri lansman eden civar sakinlerinden İlteriş Kağan Taşkınsu, AA muhabirine, Gökkuşağı Tepeleri'nin akıbet senelerde başta içtimai medyada iyice açık üne kavuştuğunu söyledi.

Ziyaretçilerin bu natürel güzellikten mutlu kalmış olarak ayrıldıklarını tamlayan Taşkınsu, "Burası arsa muhit 4 yahut 5 nitelik topraktan oluşan natürel müşterek zenginlik. Iğdır'ın pozisyonu bakımından hem mekân devletler Gürcistan, İran ve Nahçıvan'dan bununla birlikte ülkemizin ayrımlı şehirlerinden ziyaretçileri ağırlıyor." dedi.

Tepelere ulaşımın iyice hazırlop olduğunu, esmer yolu kenarına derece vasıtayla geldikten sonradan çelimsiz müşterek volta mesafesiyle ulaşıldığını aktaran Taşkınsu, "Ziyaretçiler sarı, kahverengi ve yeşilin ayrışık tonlarıyla karşılaşıyor, Gökkuşağı Tepeleri ziyaretçilerine adeta nitelik cümbüşü sunuyor. Özellikle Ağrı Dağı üzere müşterek zenginliğin alanda bulunması cihetiyle dağa mevrut ziyaretçiler burayı da görüşme ediyor. Bütün doğa severleri çağırma ediyoruz, gelip burayı görsünler." diyerek konuştu.

"Adeta Iğdır'ın bellik kıymeti ergin durumda"

Taşkınsu, tepelerin tanıtımının alana ağır açıdan turizm girdisi sağlayabileceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"En dikkat çekici niteliği arsa muhit ayrımlı renkleri barındıran tepelerden oluşması, adeta Kapadokya'yı andırıyor. Bölgeyi doğaseverler, sporcular, yürüyüşçüler, kampçılar, deri fotoğrafçıları görüşme ediyor. Ciddi müşterek üne kavuşmuş durumda. Bizler de buranın tanıtımını yaparak müşterilerini buraya çağırma etmeye çalışıyoruz. Bu tepeler adeta Iğdır'ın bellik kıymeti ergin durumda."

"Fotoğrafa ve doğaya hevesi olanları buraya bekliyoruz"

Fotoğraf meraklısı Mert Ekmekçi de başta aut mekan fotoğrafçılığı düşüncesince Gökkuşağı Tepeleri'nin yeğleme edildiğini aktararak, "Burada genel açıdan deri ve hususi güneş çekimleri yapıyoruz. Tepelerin yapısı ve renkleri hakkıyla baş döndürücü dikkat çekici. Birçok gezi grubu da buraya tur düzenliyor. Fotoğrafa ve doğaya hevesi olanları buraya bekliyoruz. Gelsinler, bu natürel güzelliği görsünler. Ben de geçmiş gördüğümde baş döndürücü beğenmiştim, o günden bu yana en kalın ışık çektiğimiz alanlardan biridir." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya ikinci doz aşıda Türkiye ortalamasının üzerinde

2021-09-21 15:14 - Sağlık

Kulaktan çıkan davetsiz misafirler, görenleri şaşırtıyor

2021-09-21 16:28 - Sağlık

Aşı yaptırmayan hamile kadın koronaya yakalandı “Pişmanım” dedi

2021-09-21 15:44 - Sağlık

DSÖ Sözcüsü Harris'ten aşı karşıtlarına tepki: Sosyal medya yerine güvenilir kaynaklara başvuru

2021-09-21 14:24 - Sağlık

Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi çevrimiçi gerçekleştirildi

2021-09-21 15:49 - Sağlık

İstanbul'da aşılama oranı yüzde 83,4'e ulaştı

2021-09-21 16:18 - Sağlık

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu 2021-2022 akademik yıl açılışını gerçekleştirdi

2021-09-22 12:30 - Eğitim

Manavgat'ta orman yangını büyümeden söndürüldü

2021-09-22 15:06 - Gündem

Bakan Soylu, Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti

2021-09-25 08:43 - Politika

Kurtaran 2021 Denizaltı Arama Kurtarma Tatbikatı devam ediyor

2021-09-20 11:00 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya