Erdoğan: 'Maçın her anına kulübenin de dahil olması bir dizi olduğumuzun göstergesi'

A. Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, Galatasaray maçının arkası sıra icra ettiği açıklamada, sonuç devirde aşırı teessürat yaşadıklarını ancak her şeye karşın kılıç kenetlendiklerini söyledi.

Spor - 2 yıl önce

Süper Lig'in 21. hafta maçında evinde karşılaşmış olduğu Galatasaray'ı 4-2 yenik fail A. Hatayspor'da Teknik Direktör Ömer Erdoğan, savaşım sonrası matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.Erdoğan, Galatasaray karşısında aşırı bir tomar konuma girdiklerini belirterek “oyuncularım huzur dakikadan itibaren maçı ne denli istediğini meydan da icra ettikleri ile gösterdiler. Çok konuma girdik, değerlendiremedik. Onun haricinde meydan da rakibi hâlâ bir tomar önde karşılamaya çalıştık. İlk nısıf 4-4-2 biçiminde karşılarken, ikinci nısıf 3-4-3 kabil karşılamayı denedik. Orada da oyuncularım aşırı gayretliydi. Güzel bir gaz yuvarı vardı, izleyicimize de teşekkürname ediyorum” dedi.

Erdoğan Galatasaray'da yaşanmış olan uran yönetmen değişikliği ile ilgilendiren yerine ise, “Biz filhakika rakip ekibi çözümleme ederken ilkin hocalarını çözümleme ettik. En sonuç çalıştırdığı takımlarda nite bir hile anlayışına erbap bulunduğunu çözümleme etmeye çalıştık. Burada da Galatasaray'ın topa sahipken ilkin geriden biricik itidalli sahayı defans oyuncularının arasına alıp pasla çıkmaya çalıştıklarını topa erbap yerine oyuna hükmetmeye çalıştıklarını gördük. Aynı sürede ferde rakipteyken hâlâ aşırı merkezi kapatıp kenarları gereksiz bırakıp köşe ortalarına izin ettiklerini gördük. Bütün hafta ona müteveccih çalışmalarımızı yaptık. Çünkü kalabalığa aşırı girmelerini istemedim, depar belgesi anlarında kaptırdığımız toplarla Galatasaray'da ilkin Kerem, Halil kabil aşırı can alıcı oyuncular var. Hem onlara bu fırsatı kesmek düşüncesince bir tomar merkeze girmedik, bire bir sürede kenardan hâlâ bir tomar beklerimizi oradan bindirerek, köşe oyuncularımızın sahayı hâlâ bir tomar kullanmalarını istedik. Girdiğimiz pozisyonlar ve gollerde bu halde amaca ulaştık” dedi.

Erdoğan, Hatayspor'da redif kulübesin de mevcut her insanın maçın heyecanına dahil olması ile ilgilendiren soruya ise, “Fatih Terim mevrut eski en ehemmiyetli hocalardan bir tanesi. Tanıdığım, bedel verdiğim bir hoca. Gönül isterdi bir hâlâ gönül rahatlığı karşıya neşet etmek ancak Galatasaray'ın almış olduğu kararla ayrılık oldu, bundan böyle kariyerinde başarılar diliyorum. Son devirde aşırı teessürat yaşadık, aşırı eksiklerimiz vardı. Zaman devir 13 insan ile alıştırma yapıyorduk. Ama kılıç kenetlendik. Bazı maçları alırsınız ancak hafta ortamında antrenmanlarda oyuncularımın bu istek ve arzusu dolayısı ile filhakika hissettim. Normalde meydan da oynayan oyuncular hakemin kararlarına ihtimal reaksiyon gösterir ancak buna kulübenin de dahil olması bir dizi olduğumuzun göstergesi. On bir sahaya sürüyoruz ancak 24-25 yabanlık bir kadroyuz. Oynamayan arkadaşlarımızın da bire bir heyecanı, tepkiyi vermesi bizim düşüncesince önemli” dedi.

Ligde ilkin Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ligde listesi ile ilgilendiren olarak, “Diğer takımların değerlendirmesini gerçekleştirmek istemiyorum ben öz takımımla ilgileniyorum. Biz göreve başladığımızdan buyana futbolun akla yatkın yönlerini hazırlamaya çalışıyoruz, artı oynamaya çalışıyoruz. Oyuncularıma da diyorum meydan da canlandırırken sağlık alın ancak elden sağlık düşüncesince yapmayın neticede savaşım oyunu. Belki yanılabiliyorum ancak futbolseverlerin sevinçli bir karşılaşma izlediğini düşünüyorum. Çünkü maçın tek çabucak maçı savunarak yahut devir kazanarak oynamadık. Daha bir tomar konuma nite girebiliriz sanarak düşündük” dedi.

Gökhan Aklan - Adem Karagöz - Ahmet Arslan

İLGİLİ HABER
Torrent'li Galatasaray, Hatay'da kayıp
Haftanın Öne Çıkanları

Ahmet Çalık ile trafikte karşılaşan aileden duygusal paylaşım

2022-01-12 19:16 - Spor

Lübnan'da doğup büyüyen Ermenilerin bir fazla aşırı Türkçeyi aşırı güzel konuşuyor

2022-01-14 14:32 - Dünya

İsmail Kartal: "Burada her şeyi tam tersine çevirebilecek bir oyuncu grubumuz var"

2022-01-12 21:58 - Spor

Murat Sancak: Atak oynadık hatta farkı kaçırdık

2022-01-11 00:34 - Spor

Okyanuslarda canlı 'kül rengi yelkovan kuşu' Türkiye'de önceki kere Hatay'da gözle

2022-01-14 13:16 - Yaşam

AB ile Polonya ortada nakdî ceza anlaşmazlığı

2022-01-14 16:44 - Ekonomi

SGK ödenek ve primleri belli oldu

2022-01-11 13:02 - Ekonomi

ELDER'den elektrik faturalarındaki aşamalı tarifeye bağlı açıklama

2022-01-12 16:02 - Ekonomi

Teknik Direktör Mustafa Kaplan, öğrencisi Ahmet Çalık’ı anlattı

2022-01-12 17:58 - Spor

Almanya'da Esed diyetinin emektar istihbaratçısı hayat boyu hapishane cezası aldı

2022-01-13 13:33 - Dünya

İlgili Haberler

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

05:06 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:07 - Spor

Aboubakar, Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk golünü kaydetti

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya