Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerle iftarda birlikte araya geldi

Politika - 2 yıl önce

İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Yurdu'nda küsurat öğrencilerle iftar zamanı vakti programında ortak araya geldi.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu sonsuz azaptan halas bulunan ongun ramazan-ı şerifi kutlama kartı fail Erdoğan, "Ramazan ayının bin aydan şimdi faydalı bulunan Kadir Gecesi'ni de süresince barındıran sonuç dilimine geldik ve leyle-i kadri şimdiden kutlama kartı ediyorum. Rabb'imin hassaten bizlere ortak taltifi bulunan Kur'an-ı Azimüşşan bilinen bu ayda indirilme olur ve onun düşüncesince de ramazan ayının kökeninden itibaren evlerde, camilerde Kur'an-ı Azimüşşan ile gelişigüzel daim müşerref olduk. Rabb'imden bizleri şimdi birçok ramazanlara, birçok Kadir gecelerine, birçok bayramlara hayırla, sağlıkla, huzurla, sağ esen eriştirmesini diliyorum." dedi.

<br class="k-br" />

Erdoğan, bugünkü iftar zamanı vakti sofralarını kendileriyle paylaşmış olduğu düşüncesince öğrencilere başkaca teşekkürname ederek şu şekilde konuştu:

"Her birinize önceki okulunuzda, arkası sıra da mesleksel kariyeriniz ilkin edinmek kadar hayatınızın gelişigüzel dalında Rabb'imden muvaffakiyetler diliyorum. Bizim meslek hayatımız, Türkiye’nin siyasi, toplumsal ve iktisadi bakımdan hakkıyla baş döndürücü çalkantılı, baş döndürücü sıkkın ortak çağında geçti. Bir taraftan ideolojik gerilimlerin ve kavgaların, öteki taraftan yokluğun, yoksulluğun hepsinin hesabına ortak de 12 Eylül darbesinin baskısı altında eğitimimizi tamamlamaya çalıştık. Bizim evlatlarımız da hem koalisyonların kere açmış olduğu istikrarsızlığın bununla ortak vesayetin topu topu biçimsiz yüzünü sergilediği siyasal ve toplumsal çalkantıların gölgesinde terbiye talim hayatlarını sürdürdüler. Özellikle kız evlatlarımın yaşamış olduğu sıkıntıları ve onları bitmek düşüncesince çektiğimiz çileyi katiyen unutamam. Kızlarımızın anneleri meslek kapılarında kızlarımızı kabul etmek düşüncesince beklerlerdi. Bir taraftan polis, ortak öteki taraftan kızlarımızın anneleri. Sizler ise genellikle yaşama gözlerini AK Parti çağında açmış ortak nesilsiniz. Ülkemizi ve dünyayı AK Parti'nin ülkemize kazandırdığı eserlerin ve hizmetlerin penceresinden gördünüz, tanıdınız. Bu süreçte tabii sizler de ülkemizin yaşamış olduğu değişik sınamalara tanık oldunuz. Herhalde 15 Temmuz vuruş girişimi ilkin edinmek kadar sonuç 7-8 senedir yaşadığımız hadiseleri hatırlıyorsunuz. Türkiye, ortak taraftan sonuç dü yüzyılın demokratlık ve kalkınma eksikliklerini ikmal etmek düşüncesince aralıksız çalışırken, öteki taraftan da ahacık bu cins acemi tehditlerle savaşım ederek bugünlere geldik."

Ülkeyi, bundan 11 sene önceki millete duyuru ettikleri 2023 hedeflerine yaymak düşüncesince baş döndürücü çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, "Çok bariyer aştık, baş döndürücü im ve işlev ürettik. Amacımız, sizlere 2053 vizyonunu yaşama geçirebileceğiniz iri ve çelimli ortak Türkiye bırakmaktı. Birikimleriyle, enerjileriyle, azimleriyle, heyecanlarıyla 2053 vizyonuna ehil çıkma ortak deneyimsizlik görüyorum. Birileri değişik şeyler söyleyebilir lakin ego bu gençliğe 'Teknofest gençliği' diyorum. Zira sizler bundan böyle uzayı okuyorsunuz. Artık sizler uzaya bu milletin yahut bu gençliğin göndereceği olur gök araçlarının dört başı mamur tanzimini, hesaplamalarını ve bu hesaplarla beraberce de onların hazırlığını yapıyorsunuz. Teknolojiden edebiyata, spordan sanata gelişigüzel bölgede gençlerimizin memleketimiz sınırlarını aşan başarılarıyla alım çalım duyuyoruz." diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurtlarımızın sayısını kılıç 190'dan 778'e, iklim kapasitelerini de 182 binden 747 bine yükselttik."

Erdoğan, cesaret ve burs ödemelerinin mayıs kocaoğlan düşüncesince bu ayın 25'inden itibaren yatırılacağını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bandırmaspor’dan Tahkim Kurulu'na Osmajic tepkisi

2022-04-22 18:07 - Spor

2022 yılı orman yangınları ile mücadele planı hazır

2022-04-22 18:34 - Gündem

Minik eller israfa dikkat çekmek düşüncesince toprakla buluştu

2022-04-22 17:45 - Gündem

İstanbul'un dereleri el atılmasını bekliyor

2022-04-22 19:07 - Yaşam

Savaştan kaçan Ukrayna Paralimpik Yüzme Takımı İstanbul'da kampa girdi

2022-04-22 18:14 - Spor

Bakan Karaismailoğlu: Aşık Şenlik Tüneli projemizle güzergah 4 kilometre daha kısalacak

2022-04-22 20:11 - Gündem

Çocuklarını ikna yazar ameliyata almış olduğu hastasını kanserden kurtardı

2022-04-22 18:41 - Yaşam

Kars ilkbaharda da doğa fotoğrafçılarını ağırlıyor

2022-04-22 16:34 - Yaşam

Yeryüzü Doktorları'ndan Yemen'deki gerekseme sahiplerine ramazan yardımı

2022-04-22 20:44 - Gündem

Türk Kızılay, Yemen'de ramazan ayının gene beri 5 bin gıda kolisi dağıttı

2022-04-22 20:35 - Dünya

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hatay’da su yok” iddialarına yanıt verdi

08:05 - Politika

İçişleri Bakanı Soylu'dan deprem açıklaması

01:05 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Afet Yönetim Kurulu kuruluyor'

22:06 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması!

13:05 - Politika

Emeklilikle Yaşa Takılanlar kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

07:08 - Politika

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya