Bakan Soylu muhalefete sert çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefete yüklenerek “Tezkere 'hayır' diyebilecek denli sinir krizi nâkil müşterek muhalefet var” dedi. Soylu 2023 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve zihniyetinin tarihe gömüleceğini söyledi.

Politika - 3 yıl önce

Düzce'de müşterek grup ziyaretlerde mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefete yüklendi. Karşılarında sinir krizi nâkil müşterek yöntem bulunduğunu belirterek “Meclis kürsüsünden ağzına yakışmayacak cümleleri sallayan ve terbiyesizce bunları ortaya koyan müşterek yöntem anlayışı var. Türkiye'ye terörün yaklaşmaması üzere uç ötesinden yaptığımız operasyonları kesebilmek için, gazi meclisin ruhunu üzecek şekilde, tezkereye 'hayır' diyebilecek derece sinir krizi nâkil müşterek muhalefet var. Türkiye'ye yapılacak müşterek yatırımı, ecnebi büyükelçilere mektupla beraberce yakınma edenbir muhalefet var. 10 pare sefirikebir yalan dediğinde sesini caba çıkarmayan, 'acaba bunlardan Tayyip Erdoğan'a, hükümete, Cumhur ittifakına müşterek dokunca sağlık mi?' diyen, kambura yatan müşterek muhalefet var. Milli hassasiyetini yitirmiş müşterek muhalefet var” dedi.

“Bu budun senin arkana teneke takar”

Bakan Süleyman Soylu konuşmasına şu şekilde bitmeme etti; “Bize, kent hastanelerini yaptığımız düşüncesince kızmışlardı. Hakaret ettiler, ayrıca imalarda bulundular. 'Bunları şu şekilde yaptınız, hakeza yaptınız' diye. Bunu da değme yerde söylediler. Ana muhalefetin başı söyledi. Her şeyi kapatıyor ya, biçim İstanbul'u yaptırmayacak ya, ‘Şehir hastanelerini de kapatacağım' de. Bu budun senin arkana teneke takar.

Tayyip Erdoğan'ın gösterimi olmasaydı, tığ pandemide baş döndürücü iri sıkıntılarla huzur karşıya kalırdık. Kimse kent hastanelerine kuma olmasın. Aklı ile de kuma olmasın. 'Bunları yapmayalım' diyenlere karşı, Cumhurbaşkanımız ‘Benim ülkemin bunlara gereksinimi var, ego bunu yaptırmak zorundayım' dedi. Ne derece yerinde bulunduğunu tığ bu pandemide gördük. Tezkere meselesini gördünüz, büyükelçilerin bildirgesinde bunların tavrını gördünüz. Devletin memurlarına, amme bürokrasisine, elan iktidara gelmeden şopar üzere tehditler savurduğunu daim bu arada gördünüz. ‘2023'ten sonraları bunun hesabını size soracağız. Bu hesabı vereceksiniz' diyerek bizlere zılgıt savurduklarını daim bu arada gördünüz. Neyin hesabını soracaksın sen?

PKK ile kucak koyuna girmişsin. Terörü bitirdik, PKK'yı bitirdik bunun hesabını mı soracaksın? Sınır ötesinde PKK'ya PYDY, DEAŞ'a dem aldırmıyoruz, neyin hesabını soracaksın. Doğu Akdeniz'e milleti kuma ettik, bunun hesabını mı soracaksın? Azarbeycan'da haksızlığı ortadan kaldırıp Karabağ'a, Azerbaycan Bayrağı dikildi. Neyin hesabını soracaksın? Ayasofya'nın mı hesabını soracaksın? İnsansız iklim aracının mı hesabını soracaksın? Atak Helikopterin mi hesabını soracaksın?

Şehit abisine yapmış olduğunuz gibi, ona kullandığınız müşterek lisan gibi, bizlere mi lisan kullanacaksınız? Utanıp defo dileyeceğine, utanıp 'Milletvekilliğini sona erdirdim' diyeceğine, utanıp, 'bu insanın yöntem hakkı yoktur' diyeceğine... Bunların saldırıları, doğrusu vicdanı zedelemiştir. Kendi içerisindeki kirlilikleri, elden yüzüne değil, ağızlarına da vurmuştur bu derece belirgin ve net. Bunlara zamanı müşterek yenilgi arz etmek bizim namusumuzdur. Tarihi yenilgi alacaklar. Ben bunu milletimde arkadaşlarımda da görüyorum. Hesap elden politik aritmetik olmaz. Bu hesabı budun 2023'te kapatacaktır, tarihe Kılıçdraroğlu'nu da zihniyetini de gömecektir."

Bakan Soylu öğür ziyaretinin ardandan ise Düzce'den ayrıldı.

Selçuk Akyol-Enes Bektaş-Ali Yıldız 

Haftanın Öne Çıkanları

Pakistan’da sokaklarda satılan 'kertenkele yağı' afiyet açısından zarar bildirme ediyor

2021-11-12 14:08 - Dünya

Beşiktaş - Trabzonspor: 1 - 2

2021-11-06 21:33 - Spor

Yağlı güreşlerin 'efsane sesi': Başcazgır Şükrü Kayabaş

2021-11-11 11:45 - Spor

Sivasspor-Giresunspor maçının VAR’ı Hakan Ceylan

2021-11-06 11:59 - Spor

MSB: 'NATO Toxic Trip-2021 Tatbikatı Antalya’da başladı'

2021-11-06 20:53 - Gündem

Türk Devletleri Teşkilatı 8'inci Zirve Bildirisi yayınlandı

2021-11-12 21:48 - Politika

Lösemiyi yenen önemsiz Melek anaokuluna başlamanın sevincini yaşıyor

2021-11-06 11:28 - Yaşam

Tescilli Oğuzeli narından yılda 50 titrem nar ekşisi üretiliyor

2021-11-06 12:15 - Ekonomi

Fen liseli öğrenciler hayali otonom araç üretmek

2021-11-08 09:37 - Teknoloji

Açıköğretim Fakültesi sınav görev ücretlerine zam

2021-11-10 13:35 - Eğitim

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hatay’da su yok” iddialarına yanıt verdi

08:05 - Politika

İçişleri Bakanı Soylu'dan deprem açıklaması

01:05 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Afet Yönetim Kurulu kuruluyor'

22:06 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması!

13:05 - Politika

Emeklilikle Yaşa Takılanlar kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

07:08 - Politika

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya